Економија Македонија

,Обединети работници” го поддржува штрајкот организиран од “Железници – Транспорт”

Движењето за социјална правда ,,Обединети работници”, како дел од работничката класа, целосно го поддржува штрајкот организиран од страна на вработените во “Железници – Транспорт”, а поради заостанатите и неисплатени плати на овие луѓе.
Секој работник, независно дали е вработен во приватен или државен сектор, има право на ПЛАТА согласно завршените работни задачи кои произлегуваат од договорниот однос. Но, исто така, покрај правото на плата, работниците уживаат право и на НАВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЛАТАТА!
Поради тоа што на овие работници континуирано им се јавува проблем со исплата на нивните чесно заработени плати, го повикуваме раководството на “Железници – Транспорт” веднаш да обезбеди средства за целосно исплаќање на сите заостанати плати, како и останати надоместоци согласно закон.
Воедно, ја повикуваме власта да престане со запоставување на проблемите во железничкиот сообраќај и да назначи квалитетни кадри кои што ќе донесат позитивни промени во работењето, наместо досегашните потпросечни партиски послушници кои што донесоа вистинска деструкција.
ДСП ,,Обединети работници” стои целосно на располагање на работниците кои што се дел од штрајкот, со цел да им помогне во остварување на нивните загарантирани права.

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 5

Attack on Titan Final Season Episode 15

ANIMEFLIX High School DxD Episode 3

ANIMEFLIX Kiss x Sis (TV)

ANIMEFLIX Hunter x Hunter (2011) (Dub)