August 13, 2020 04:32
Балкан

Нов силен земјотрес во Албанија вечерва

Нов силен земјотрес во Албанија вечерва

Нов силен потрес вечерва 22 часот и 7 минути се случи во Албанија.

Земјотресот бил со јачина од 4.4 степени по Рихтер, на длабочина од 10km.

Епизентарот на земјотресот е на 20km од Тирана, и 5km од Валона.

Жителите и вечерва се вознемирени и се наоѓаат надвор од своите домови.