Скопје

Нов клуб за пензионерите од Влае

Општина Карпош отвори нов Клуб за пензионерите од Влае. Новото катче за социјализација и дружење на највозрасните е лоцирано во Порта Влае.

Од општината велат дека новите простории овозоможуваат подобри услови за престој на пензионерите, нивна меѓусебна комуникација и социјализација.

Денеска клубот го посети и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев.

„Вие сте се грижеле за нас, помладите и денеска наша обврска е ние да подадеме рака кон вас. Нашата цел е овие клубови да прераснат во места на меѓугенерациска дружба. Затоа, предвидуваме и посети од страна на учениците од основните училишта, работилници за изработка на ракотворби, едукативни предавања за превенција од различни болести, шаховски натпревари“, рече Богоев.

Градоначалникот Богоев на пензионерите им додели и друштвените игри за клубот (шах, табла, домино), како и повеќе фотографии од Карпош, со цел да се разубави внатрешноста на просторот. Овие нови катчиња за пензионери овозможуваат различни содржини за повозрасните, активности и програма која ја поттикнува комуникацијата меѓу пензионерите.

Општината најави дека во претстојниот период, сличен ваков клуб ќе се отвори и во Бардовци. Новите пензионерски клубови се дел од програмските активности на Општината за 2019 година.

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

anime websites One Piece (Dub)

watch anime free Black Clover (Dub)

anime online Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

AnimeFreak Hunter x Hunter (2011)

anime freaks tv AnimeFreak The Rising of the Shield Hero (Dub)