June 25, 2022 20:24
Свет

Нов извештај на Велика Британија: Лукашенко распоредува специјални сили

Британското министерство за одбрана соопшти дека рускиот сојузник Белорусија најави распоредување на сили за специјални операции долж границата со Украина, пренесуваат медиумите.

Британското министерство за одбрана, како што пишуваат, известува за зголемување на активноста меѓу белоруските вооружени сили.

Во дневниот извештај, министерството соопштило дека рускиот сојузник, Белорусија има најавено распоредување на сили за специјални операции долж границата со Украина, како и единици за воздушна одбрана, артилерија и ракетни единици на полигоните за обука на западниот дел на земјата“, било наведено во извештаите.

go88 không cho rút tiền

https://sunwin.gg/