August 2, 2021 21:11
Скопје

Ново детско игралиште во дворот на ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“

Општина Центар започна со реконструкција на детското игралиште во дворот на ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“. На површина од 170 квадратни метри ќе бидат поставени нови реквизити, нова гумирана подлога и заштитна ограда, а просторот од 50м2 ќе биде уреден со ниско зеленило и ќе биде поставена урбана опрема.

„Продолжуваме со изградбата на модерни и функционални детски игралишта во Центар, изведени според најсовремени стандарди за квалитет, безбедност и одржливост. Жителите во овој реон ќе добијат нова рекреативна зона, а новото катче ќе обезбеди квалитетна игра за децата и зголемена безбедност за време на нивниот престој“, изјави градоначалникот Богдановиќ.

До крајот на 2021 година ќе бидат санирани и реконструирани детските игралишта на девет локации на територијата на Општина Центар, за што ќе бидат одвоени десет милиони денари од општинскиот буџет.

Планирано е со градежните активности да се заврши до почетокот на учебната година.

WCOStream: Sore Ike! Anpanman: Hashire! Wakuwaku Anpanman Grand Prix anime episode Full online free at https://wcostream.cc we bare bears wcostream

Website https://animekisa.in: Watch 91 Days: Shoal of Time/All Our Yesterdays/Tomorrow and Tomorrow (Dub) animekisa Episode Full watch animes

ANIMEFLIX: Senki Zesshou Symphogear XV: Senki Zesshou Shinai Symphogear anime episode 4 online free at https://animeflix.nl your name animeflix

Pentagonthink: http://pentagonthink.com/members/animefreakws/

Profile hatena: https://profile.hatena.ne.jp/animeflixnl/profile

Sketchfab: https://sketchfab.com/animeflixnl