September 18, 2021 15:44
Економија Македонија

Нови услуги на шалтерите на АД „Пошта на Северна Македонија”

АД „Пошта на Северна Македонија” денеска соопшти дека согласно потпишаниот договор со Халк Банка, покрај постоечките услуги, на нивните шалтери може да се извршуваат нови услуги.

Почнувајќи од вчера, 27 јули 2021, на нивните шалтери може да се извршувате следните услуги: уплата со уплатница (обр. ПП10) за физички лица, исплата на пензија на физички лица резиденти со налог за исплата на готовина (обр. ПП40), единствено за исплата на пензија од трансакциска сметка на физички лица-резиденти кои пензијата ја примаат на трансакциска сметка во Халк Банка АД Скопје. Може да се изврши пренос на средства од една на друга сметка со налог за пренос на средства (обр. ПП30), безготовинско плаќање на јавни давачки (од сметката на клиентот кон трезорска сметка со налог за плаќање на јавни приходи (обр. ПП50), безготовинско префрлање на средства од налогодавачот кон повеќе примачи (обр.ПП53).

Досега на шалтерите на единиците на поштенска мрежа на цела територија на државата можеше да се изврши уплата на режиски трошоци, уплата на дневен пазар од правни лица, уплата на јавни давачки со образец ПП 50.

Website https://wcostream.cc: Watch Legend of the Condor Hero II wcostream Episode 26 watch anime

Website https://animebee.to: Watch The Legend of Qin animebee Episode Full watch anime dub

https://animekisa.in anime

Website https://twistmoe.net: Watch Great Planet Evil-Destroyer Dangaio (Dub) twistmoe Episode 3 anime online

Triberr: https://triberr.com/animeflixnl

Issuu: https://issuu.com/gogoanimelol