January 21, 2021 19:36
Македонија

Нови промени на локално ниво во СДСМ, согласно мерит системот, назначени 10 нови претседатели на општински организации

Со новиот начин на работа, СДСМ за прв пат воведе мониторинг систем врз работата на Општинските организации и мерит систем.

По спроведената системска евалуација, претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во координација со генералниот секретар Љупчо Николовски и ракодовството на партијата, назначи претседатели на 10 општински организации на СДСМ:

Во Гостивар за претседател на Општинската организација на СДСМ е избран Станиша Матески.

Во Новаци – Наумче Смилевски

Во Желино – Аднан Демири

Во Росоман – Анета Јоновска Љубенова

Во Сопиште – Далибор Богдановски

Во Ѓорче Петров- Костадин Ацевски

Во Демир Хисар – Николче Димитријовски

Во Јегуновце – Александар Стефановиќ

Во Студеничани – Елвира Мелиќ

СДСМ победува и се менува и затоа довербата и поддршката од граѓаните постојано растат.

А расте и мрежата на СДСМ. Веќе се формирани нови општински организации на СДСМ во општините Желино и Липково.

Со тоа СДСМ е единствена партија во земјава која има локална организација во сите општини во државата.

СДСМ е партија којашто е блиска до граѓаните и работи во интерес на граѓаните. Партија која постојано се менува, унапредува и прераснува во отворена, максимално демократска, модерна, разнолика, партија која за прв пат воведува нови концепти и нов начини на функционирање и делување.

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 39 at Crunchyroll free crunchyroll premium account 2020

Attack on Titan Season 2 (https://animeplanet.cc/m/vd6E) Episode 12 at website https://animeplanet.cc shield hero anime planet