Свет

Нови правила од Февруари – ЕУ објави препораки за патување

Според усвоените нови препораки на Советот на ЕУ, кои не се обврзувачки и им ја оставаат на земјите-членки одлуката за нивната примена, вакцинација, тестирање или статус на закрепнување од ковид-19, како што е потврдено со важечкиот дигитален сертификат на ЕУ за ковид-19 , треба да бидат клучни детерминанти за патување .

Затоа, се препорачува да се применат мерки земајќи го предвид индивидуалниот статус наместо состојбата на регионално ниво, со исклучок на областите каде што вирусот циркулира на многу високо ниво.

Советот на ЕУ усвои препорака за „координиран пристап“ за да се овозможи безбедно движење за време на пандемијата на корона вирусот.

– Ова значи дека вакцинацијата, тестирањето или статусот на закрепнување од ковид-19, како што е потврдено со валиден дигитален сертификат на ЕУ за ковид, треба да биде клучна одредница. Пристапот заснован на личност значително ќе ги поедностави правилата и ќе обезбеди дополнителна јасност и предвидливост на патниците, рече Советот.

Како што е наведено, оваа препорака ќе стапи на сила на 1 февруари 2022 година, од кога рокот на важност на сертификатот за ковид ќе се ограничи на 270 дена.

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime Black Clover Episode 167

4Anime Tokyo Ghoul Episode 6

My Hero Academia Season 3 (Dub) Episode 22

english dubbed anime 4Anime Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita.

anime online DARLING in the FRANXX