September 15, 2019 08:12
Балкан

Нови докази: Во замрзнувачот останале отпечатоци од прстите на Смилјана која ја убила сестра си и ја ставила внатре

Полицијата открила отпечатоци од прсти на Смиљана Срнец (45) во замрзнувачот во кој пред три месеци во семејната куќа во Меџимурје, Хрватска беше пронајдено телото на нејзината сестра Јасмина Доминиќ, а која беше исчезната од 2000 година.

Случајот преизвика многу внимние во целиот регионот, а Смиљана беше уапсена и осомничена за убиството на сестра си, иако полицијата немаше конкретни докази дека таа е виновна. Пронаоѓањето ан отпечатоците преставуваат пресврт во случајот и може да бидат клучни во обвинението и евентуалната пресуда против Смилјана.

Според форензичарите, отпечатоците земени од внатрешноста на заамрзнувачот недвосмислено укажуваат дека само Смилјана манипулирала со телото на својата убиена сестра, а во условите во кои било телото на убиената, отпечатоците можеле да бидат зачувани и стотина години.

Она што засега не е познато е кога била убиена Јасмина, односно не е можно да се утврди точниот период, иако последен пат била видена кон крајот на 1999 и почетокот на 2000 година, но нејзиното исчезнување било пријавено дури во 2005 година.

Се претпоставува дека Смиљана со два удари со непознат предмет ѝ го скршила черепот на Јасмина, а потоа го сместиле нејзиното тело во замрзнувачот, кој 18 години бил затворен. Телото на убиената ја пронашла нејзината внука, ќерка на Смилјана кога со сопругот го отвориле фрижидерот.

Нови вести

Пацоли: Поделбата на Косово е само во соништата на Кремљ и Белград

zane

И Демократската партија (ДС) одлучи да ги бојкотира изборите во Србија

zane

Мета: Да ме послушаа Баша и Рама земјата ќе беше многу подобра

zane