January 28, 2022 23:21
Економија Македонија

Нова стратешка инвестиција за соларен парк до 300 мегавати вреден 270 милиони евра

На денешната седница Владата донесе Одлука за утврдување на статус на стратешки инвестиционен проект на Друштво за производство на електрична енергија „ОСТРО СОЛАР” – Скопје.

Станува збор за инвестиција за изградба на „Соларен парк Стипион” вредна 270 милиони евра, кој преку оваа компанија ќе го реализира „Акуо Енерџи Сас Париз” (Akuo Energy Sas Paris) од Франција, со капацитет за производство на електрична енергија од 350 до 400 мегават часови.

english dubbed anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao How NOT to Summon a Demon Lord Ω Episode 8

free anime Naruto: Shippuden

AnimeDao Naruto: Shippuden (Dub) Episode 497

Your Name. Episode Full

The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat