December 10, 2022 01:05
Македонија

Ниту една лага за Ковачевски од ВМРО тендерска ДПМНЕ не го менува фактот дека се фатени со рацете во медот

Ниту една лага за претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, пласирана од ВМРО тендерска ДПМНЕ, не го менува фактот дека се фатени со „рацете во медот”.

Во надеж дека ќе ја сменат темата во јавноста за нивниот криминал и корупција тежок 136 милиони евра ВМРО-ДПМНЕ само го потврди криминалот во сопствените редови.

Ковачевски никогаш не бегал од одговорноста за служење на воениот рок. Тоа што злоупотребуваат здравствен предизвик од пред 20 години говори какви и се и колку се очајни во ВМРО-ДПМНЕ.

Единствен воен дезерет на политичката сцена е пуленот на Христијан Мицкоски, Драган Ковачки, кој ја напушти Армијата за да му служи како пратеник.

Нема дефокус од криминалите во ВМРО-ДПМНЕ, нема.