Македонија

Николоски: Во јануари датум доби Заев за скијање на Шамони, но Македонија не доби датум

Суштинското прашање е зошто актуелната политичка елита дозволи да ова стане прашање број еден, покрај билатералните односи и во државата? Одговорите можат да бидат во две насоки: или се работи за добра мимикрија за покривање на сите други суштински проблеми во државата, почнувајќи од актуелното поскапување кое го имаме во сите сектори, падот на економијата, зголемувањето на невработеноста, криминалот што цвета, кокаинот што нема поголем урбан центар каде не е подостапен од кока-кола итн. Тоа е едната насока во која се размислува, а втората е дека се работи за наивност и за преземени концесии. Веројатно, одговорот е некаде на средина, рече потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и пратеник Александар Николоски на денешното обраќање на собраниската комисија за надворешни прашања поврзана со актуелните политики со Бугарија.

Николоски додаде дека македонската јавност добро знае дека претходните два премиери на Македонија и Бугарија имале договор кој бил комплетно еднонасочен и тоа само кон нас во однос на преземање обврски коишто Зоран Заев ги презел и требало да ги реализира во однос на Бугарија и единствена причина поради кои не ги исполнил бил народот кој излегол масовно на улиците на демонстрации во текон на месеците ноември и декември 2020 година.

„Почетокот и основата на целиот проблем е тоа што се преземени обврски кои не можат да се реализираат, бидејќи доколку се реализираат, ќе значат погазување на суштината на постоењето и на државата и на народот. И од тука мора да го гледаме фундаментот на тоа зошто ова стана проблем број еден и во односите помеѓу двете држави, но и внатре во државата.

Вториот сектор кој треба да се гледа е на злоупотребата на процесот на евроинтеграции којшто служи на покривање на сите недостатоци во моментот во државата и служи како единствено образложение за опстојување на владата. Па така секогаш кога се зборува за евроинтеграции, паралелно се договараат тендери во РЕК – Битола во четири очи во вредност од ни помалку ни повеќе, туку 25 милиони евра потпишани за три дена пред Нова година.

Секогаш кога се разговара за евроинтеграциите, гледаме на другата страна како криминалот влегува во следната пора на македонското општество, како што ќе бидам брутален и директен секогаш кога се разговара за Коридорот 8. Многу компании кажуваат како им е пристапено да бидат подизведувачи на тој коридор а за возврат некаде нешто да направат кое е надвор од законот и надвор од она што се вика правна рамка во Македонија, како што видовме и дека се злоупотребија европските интеграции во Собранието кога јасно беше дека владата нема мнозинство па беше киднапиран пратеник којшто образложуваше дека единствената причина зошто по киднапирањето прифати да е слуга на оваа влада е дека Македонија ќе добиела датум за преговори во декември или јануари. Во декември не доби, во јануари, јас кажав во една друга пригода дека може да се добие датум за скијање и еве го јануари помина, гледаме Заев е на Шамони со фамилијата, така што Заев доби датум на скијање, ама Македонија не доби датум за преговори“, кажа Николоски.

Тој рече дека целата ситуација во Македонија е донесена до апсурд, а причината зошто Македонија не добива датум за преговори со ЕУ е затоа што не е спремна и затоа што голем број главни градови во ЕУ мислат дека Македонија не е спремна да почне преговори.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Pokémon Journeys: The Series Episode 91

english anime Ranking of Kings

AnimeDao How NOT to Summon a Demon Lord Ω Episode 4

sites to watch anime Bleach (Dub)

The Rising of the Shield Hero (Dub) Episode 22