November 19, 2019 22:36
Македонија

Николовски од граѓанската трибина во Гевгелија: На прав пат сме затоа што ги исполнуваме стратешките цели за члентво во НАТО и ЕУ

Пред само 2 години бевме на работ на граѓанска војна, од држава која беше поделена и изолирана, државата ја доведовме на прав пат и денеска сме светол пример –  со овие зборови генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски ја отвори денешната граѓанска трибина „На прав пат” во Гевгелија.

-Ветивме дека државата ќе ја изведеме на прав пат и еве сме, државата е на прав пат. Се остваруваат стратешките цели на државата. Свесни сме дека треба уште многу работа, не очекуваат уште многу предизвици, но сите сме посветени на иднината и доброто за граѓаните. За кратко време ќе бидеме и формално 30 земја членка на НАТО. Нашето знаме гордо се вее пред овие светски безбедносни институции. Останува уште техничка процедура да се заврши, рече Николовски.

После се што направивме со право очекуваме да ги започнеме преговорите со ЕУ за полноправно членство. Го исполнуваме сонот на генерациите да бидеме дел од НАТО и ЕУ.

Тоа е вистинскиот, правиот пат и таа одговороност ја исполнивме, рече Николовски во обраќањето пред гевгеличани.

Нови вести

Хрватска го поддржува писмото за Северна Македонија, но нема да го потпише

Filip

Каевски на трибина во Ресен: Наскоро завршува реконструкцијата на спортската сала, следува и изградба на ново игралиште

Filip

Премиерот Заев и министерката за финансии Ангеловска со новинари од повеќе медиуми: Буџетот е ликвиден и реален, израз на крупните политики и храбри одлуки

Filip