December 16, 2019 00:31
Македонија

Нивото на Треска драстично пониско од просекот за ноември

Драстично понизок, речиси 12 пати во однос на ноемврискиот просек е водостојот на реката Треска кај Македонски Брод, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, трипати пониски од просекот се Сатеска кај Ботун, Лепенец кај Скопје и Црна кај Р.Б. Мост, а двојно намалени се Пчиња кај Пелинце, Крива Река кај Крива Паланка, Струмица кај Ново Село и Црна кај Новаци.

Речиси преполовен е и Дрим кај Ложани.

Нешто повисоки од просекот за ноември се Вардар кај Јегуновце и Скопје.

Промени има и во водостоите на Преспанското и Дојранското езеро.

Нови вести

(Видео) Аплаузи и стоечки овации за лидерот на СДСМ, Зоран Заев

24news

Изгубениот Мартин пронајден кај Авиончето

zane

Заев: Од салата која го носи името на Борис Трајковски ја испраќаме пораката, СДСМ ги почитува вредностите!

zane