Резултатот на полувремето е 0: 0, но главната вест за првото полувреме е повредата на Нејмар. Бразилскиот напаѓач се фати за левиот мускул. Се чини дека е истегнување и тој не можеше да го продолжи мечот.

Нејмар, чии повреди стануваат се поголеми и се повеќе претставуваат проблем во неговата кариера, ја напушти играта во солзи.