Магазин

Непознат ротирачки објект откриен во нашата галаксијa- на секои 18 минути испушта многу енергија

Австралиските научници тврдат дека откриле непознат ротирачки објект во нашата галаксија и истакнуваат дека тоа е нешто што досега не е видено. Објектот, кој прв го откри студент од австралискиот универзитет Куртин, е специфичен по тоа што емитува огромно количество енергија во радио делот од електромагнетниот спектар на секои 18 минути.

Според Би-Би-Си, објектите кои пулсираат со енергија релативно често се набљудуваат во вселената, но во овој случај се работи за објект кој пулсира цела минута, што е крајно необично.

Овој необичен објект го откри студентот Тајрон О’Доерти со помош на телескоп и нова техника што самиот ја развил.

Студентот е член на тимот на радио астрономи предводени од астрофизичарката Наташа Харли-Вокер, во рамките на Меѓународниот центар за истражување во радио астрономијата (ICRAR).

„Пулсот на енергија се појавуваше и исчезнуваше со часови за време на нашите набљудувања“, рече О’Доерти во соопштението за печатот во кое ICRAR ја информираше јавноста за откритието.

Објектот што бил „осветлен“ цела минута е „многу чуден“, рече астрофизичарот на ICRAR, Џема Андерсон во соопштението за печатот.

ICRAR наведува дека објектот се наоѓа на околу 4.000 светлосни години од Земјата, е исклучително светол и има исклучително силно магнетно поле.

Repeating Transient Animation from ICRAR on Vimeo.

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime website AnimeHeaven Banished from the Hero’s Party, I Decided to Live a Quiet Life in the Countryside

Naruto

animeheaven es AnimeHeaven Kiss x Sis (TV)

anime websites My Hero Academia (Dub)

anime sites Attack on Titan Final Season