June 28, 2022 05:50
Македонија

Неодговорноста на Власта на СДСМ и ДУИ чини човечки животи, ги остави без терапија пациентите со карцином

Владата на СДСМ и ДУИ има 100 милиони евра за непродуктивни трошоци, а нема пари за терапија за пециентите со карцином.

Владата на СДСМ и ДУИ ги остави без терапија цел еден месец лицата со колоректален, оваријален и цервикален карцином, терапија која за нив значи живот.

Министерството за здравство не направило и не прави набавка на оваа терапија, што е огромен скандал и пример за неоговорност. Власта не заборава и не пропушта да објави набавки кај што има провизии, кога се набавува кафе, апетисани, морски плодови, службени возила или други луксузи, а ова набавка не ја прави.

Затоа оваа неодговорна власт треба да си замине час поскоро. Нивната неодговорност може да чини човечки животи.

go88 bui ba quan

shaoxing sunwin import and export sunwin club Game bài đổi thưởng Sunwin đẳng cấp