February 23, 2019 08:41
Скопје

Неколку стотици граѓани од попладнево протестираат пред Мајчин дом во Аеродром

Неколку стотици граѓани од попладнево протестираат пред Мајчин дом во Аеродром

Попладнево започна протест против изградба на зграда на зеленилото пред Мајчин дом во општина Аеродром.

Граѓаните кои протестираат се собираат околу тарабите со кои е заградена парцелата, а атмосферата повремено е тензична.

Околу тарабите стојат полицајци, а дел од граѓаните повремено удираат по тарабите.

Related posts

Сениорите и младинците на КК „Ангели“ од Кисела Вода ги победија противниците

24news

Реакција на Град Скопје: Хотелот не е дел од договорот, „Лимак“ ќе ја изгради подземната сообраќајница

Filip

Во Гази Баба презентиран “Ажурираниот катастар на загадувачи на територијата на општината” пред јавноста

Ivona