December 10, 2022 07:05
Македонија

Независна пратеничка група бара од евроамбасадорите датум за членство во ЕУ во јуни

Денес пратеникот на Движењето АВАЗ, Зеќир Рамчиловиќ заедно со колегите од Независната пратеничка група во Делегацијата на ЕУ учествуваше на состанокот со амбасадорите на земјите членки на ЕУ.
Состанокот го водеше амбасадорот на делегацијата на ЕУ, г-дин Жбогар. На истиот ги презентиравме нашите заложби и активности за членството на РС Македонија во ЕУ и побаравме од нив подршка за добивање на датум за преговори. На состанокот го предадовме писмото кое преку амбасадорите ќе биде доставено до нивните држави со кое бараме датум за преговори.