Скопје

Неделна радост во Зоолошка, се роди бебе лемур

Неделна радост во скопската Зоолошка градина каде денес се роди бебе лемур. Убавата вест беше споделена на социјалните мрежи. Радоста е уште поголема затоа што скопската зоолошка е една од ретките каде каде што секоја година се раѓаат по неколку лемурчиња.

„Колку за споредба, минатата година се роди едно лемурче по подолго време во зоолошката во Москва и тоа беше сензација со месеци низ цела Русија.Очигледно, скопската топла клима, но и грижата за нив, се клучни да имаме најмногу бебиња од овој загрозен вид.“, напишаа на фејсбук страната на Скопје Зоо.

WCOStream anime websites: Tokyo Ghoul Episode 12

ANIMEFLIX animeflix black butler: SK8 the Infinity Episode 12