Македонија

Неделков очекува да се преиспита одлуката наставата во второто полугодие да започне од 1 февруари

Јаким Неделков, претседателот на Синдикатот за образование, наука и култура, денеска во „Утрински брифинг“ ја искритикува повторно мерката со отворање на прозорци во училиштата за време на настава на минусни температури.

– Имаме заедничка одговорност за таквите состојби, без разлика дали е пандемија, има Закон за безбедност и здравје при работа. Работодавачот мора да обезбеди услови за работа.

На вакви минусни температури е апсолутно неприфатливо, нехумано е и спротивно на законот да се работи на температура под 18 степени. Наставниците треба да си ги знаат сопствените закони за себе да се заштитат, но и своите ученици. Затоа се тука и наставниците да си ги остваруваат сопствените права, рече првиот човек на СОНК.

Неделков го повтори вчерашниот став дека синдикатот очекува да се преиспита одлуката наставата во второто полугодие да започне од 1 февруари и побара барем две недели да се следи наставата онлајн.

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Cour 2

free anime Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

AniWatch Yosuga no Sora: In Solitude Where We are Least Alone Episode 9

Naruto (Uncropped) (Dub) Episode 213

animes online World's End Harem

tải go88