January 21, 2021 02:07
Македонија

Неделава почнува изведбата на модуларната болница во Гостивар

Кон крајот на неделава почнува изведбата за конструирање на модуларната болница во Гевгелија.

Како што информираат од Министерството за здравство, теренот на кој ќе биде поставена ковид модуларната болница во Гевгелија е подготвен, а кон крајот на оваа недела се очекува да почне изведбата на болницата. Целосно е завршено бетонирањето, а поставена е и инфраструктурата – довод, одвод до канализациска мрежа, подземен кабел за струја.

Ковид центарот во Гевгелија ќе биде со површина од 400 квадратни метри со посебен влез за персоналот. Посебен влез ќе има и за прием, евиденција, преглед, тестирање, можност за рендген, ЕХО преглед на пациенти и одредување терапија.

Во последниот сегмент ќе има соба за изолација и стационар за хоспитален третман до максимум 15 пациенти.

One Punch Man 2nd Season (Dub) (https://gogoanime.be/m/2EBX) Episode 12 at website https://gogoanime.be sites like gogoanime

Wonder Egg Priority (https://funimationfree.com/m/ONkb) Episode 1 at website https://funimationfree.com funimation ps4