August 23, 2019 06:09
Македонија

НБРМ го зголеми средниот курс на еврото на 61,625

Народна банка на република Македонија го зголеми средниот курс на еврото на 61,625. Зголемувањето одело постепено деновиве, а последна промена има на петти февруари, дознава 24Инфо.

Само за споредба на 15 јануари годинава средниот курс бил 61.4942. Во менувачниците велат дека од вчера драстично е зголемена побарувачката на евра и се бараат најчесто поголеми количини. Очекуваат да се смени досегашниот курс по кој работеа бидејќи НБРМ го сменила средниот курс. Во моментов еврото во приватните менувачници се продава за цена од 61,65 денари, а се откупува за 61,4 денари.

(В.А.)

Нови вести

Царовска: Се обврзувам дека доследно, чесно и професионално ќе ја извршувам функцијата потпретседател на СДСМ

24news

Заев побара од пратениците итно да го донесат новиот закон за јавно обвинителство

Filip

Коста Петров е новиот потпретседател на СДСМ

Filip