December 1, 2021 13:14
Спорт

НБА објави партнерство со Формула 1, болидите обоени во боите на клубовите од лигата

Најсилната кошаркарска лига во светото – НБА продолжува со одбележувањето на својата 75-годишнина. Овој пат најсилната кошаркарска лига на светот објави партнерство со Формула 1.

За да го одбележат почетокот на јубилејот на лигата и почетокот на ГН на Америка што се враќа по двегодишна пауза, НБА и Формула 1 постепено ќе објавуваат ексклузивни слики од болиди на тркачката сесија стилизирани низ лигата.

Првите 10 слики се објавени денес на социјалните мрежи и ќе бидат посветени на клубовите од Централната и Пацифичката дивизија.