Економија

Куната заминува во историјата, еврото станува официјална валута во Хрватска

Хрватскиот парламент денеска со мнозинство гласови го изгласа Законот за воведување на еврото како официјална валута во Хрватска.

Според хрватските медиуми, за гласале 117 пратеници, 13 биле против и 1 воздржан.

Еврото ќе стане официјална валута во Хрватска на 1 јануари 2023 година, а куната ќе замине во историјата.

anime streaming. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

anime flix ANIMEFLIX Bleach

ANIMEFLIX My Dress-Up Darling Episode 6

watch subbed anime My Hero Academia Season 2

watch subbed anime Attack on Titan Final Season Part 2

watch anime dub Attack on Titan Season 3 (Dub)