December 9, 2021 02:25
Магазин

На рамо или на подлактица? Начинот на кој ја држите чантата открива многу за вас

Експерти за говор на телото тврдат дека начинот на кој ги носиме чантите, паричниците, кармините и клучевите од станот не е случајна одлука. Начинот на кој ги пренесуваме овие работи наводно кажува многу за нашата личност. Познатата американска докторка психолог Кетлин Хендрикс – која со својот сопруг доктор Геј Хендрикс имаат напишано повеќе од 35 книги за психологија – наоѓа скриени пораки во начинот на кој носиме чанти.

Преку рамото со раката опуштена покрај телото – лабавото носење на чантата и слободното нишање преку рамото ја докажува неформалноста и леснотијата. Ако ја носите чантата опуштено на рамото, вие сте спонтани, безгрижни и живеете живот од ден на ден. Фокусот овде не е на торбата, туку на леснотијата на животот.

Преку рамото со раката притиснат покрај телото – вие сте практична. Вашата слобода на движење е поважна отколку прикажувањето аксесоари или додатоци. Вие не паун, туку прагматично ги правите работите што мора да ги направите.

На подлактицата во близина на свиокот на лактот – ако ја ставите чантата преку подлактицата, го цените статусот и положбата, вели Хендрикс. Ова ефективно ја парализира едната рака – и му покажувате на светот дека не ви се потребни и двете за живот. Брендот и изгледот на чантата се во преден план.

Некои рачки се толку кратки што чантата може да се носи само рачно. Но, што ако ременот е всушност доволно долг за да се носи преку рамото? Тогаш, тоа ни е како актовка доколку се уште ја држиме во рака. Ова го сигнализира следново: мојата работа ми е важна – можам да направам повеќе од изложување елегантен додаток.