January 21, 2022 21:02
Балкан

На заедничка владина седница Албанија и Косово потпишаа повеќе договори

Владите на Албанија и Косово денеска во Елбасан одражаа заедничка средба, седма на овие државни кабинети. На последната средба владите на Албанија и Косово ја продлабочија соработката во областа на слободното движење, образованието, правдата, инфраструктурата, културата и трговската размена. Премиерот на Албанија, Еди Рама рече дека двете земји се подготвени за спроведување на договорите со цел тие да не останат само ветување.
-Тоа за што се договоривме е да имаме еден буквар. Доколку се договориме денеска, да имаме еден буквар  на албански јазик во Албанија и Косово и потоа овој буквар на албански јазик да го имаат сите области каде живеат Албанци или на просторите каде децата учат и пишуваат на албански јазик, истакна Рама.

Конкретизацијата на договорите според премиерот на Косово, Албин Курти ќе ги зајакне двете земји во областа на економијата и геополитиката.

4anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4anime tv 4Anime Your Name.

sites to watch anime 4Anime Dragon Ball (Dub)

Fairy Tail (Dub) Episode 172

Dragon Ball Super

watch animes High School DxD