January 26, 2021 12:48
Магазин

Најголемиот онлајн продавач „Амазон“ пристигна во Хрватска

Најголемата онлајн продавница во светот „Амазон“ започна соработка со Хрватска пошта за испорака на пакети за хрватскиот пазар, потенцијално и за околните земји.

Првите пакети, како што дознава „Индекс“, пред неколку дена почнаа да пристигнуваат во новиот голем дистрибутивен центар на Хрватска пошта во Велика Горица.

Соработката сè уште не е официјално објавена од Хрватска пошта или од „Амазон“, но првите пратки од Велика Горица веќе пристигнуваат до клиентите.

„Не можеме да ги откриеме имињата на нашите деловни партнери, но да, Хрватска пошта неодамна беше партнер на големите трговци на мрежата и се очекува значително зголемување на обемот на пратките“, рекоа за „Индекс“ од „Хрватаска пошта“.

Во прилог на целата приказна е соопштението на HP во кое се вели дека Хрватска пошта „од оваа есен стана партнер на некои големи глобални веб-трговци“.

„Хрватска пошта стана партнер на некои големи глобални мрежни трговци од оваа есен. Предуслови за оваа соработка, покрај стратешката позиција на новиот дистрибутивен центар, беа високи стандарди за квалитет за подготовка за испорака и самиот процес на испорака. За корисниците, тоа значи побрзи рокови за испорака и подобра достапност на артиклите“, наведуваат од „Пошта“.

„Амазон“ е најголемата глобална онлајн продавница. Минатата година нивниот приход изнесуваше 280 милијарди долари, а тие вработуваат повеќе од еден милион луѓе. „Алибаба“ имаше приход од 72 милијарди долари во исто време, а „Виш“ имаше приход од 1,9 милијарди долари.

Основачот и директор на Амазон, Џеф Безос минатата година стана најбогатиот човек на светот, чие богатство во средината на 2019 година се проценува на повеќе од 160 милијарди долари. Денес, тоа е околу 190 милијарди долари, според податоците објавени овој месец.

TONIKAWA: Over the Moon For You Episode 12 at AnimeHeaven anime heavene

Watch The Quintessential Quintuplets 2 Episode 2 (https://animeplanet.cc/m/37eP/ep-2) at website https://animeplanet.cc demon slayer anime planet