October 19, 2021 04:25
Македонија

Наставата со физичко присуство се одвива успешно, реформските процеси во образованието продолжуваат

 Учебната година со физичко присуство се одвива успешно и без проблеми.  По една и пол година учење на далечина, над 187.000 основни и 70.000 средношколци со почитување на сите здравствени протоколи, денес се во своите клупи целосно вклучени во образовниот процес.
 Нема подобра алтернатива од настава со физичко присуство и затоа е потребно сите доследно да се придржуваат до мерките за заштита со цел да се одржи континуитет на наставата со физичко присуство.
 Оваа учебна година е особено важна и поради реформите кои се спроведуваат а кои имаат за цел унапредување на наставниот процес.
 Од оваа година имаме нова Концепција за основно образование, нови наставни програми и современи материјали за учење, печатени учебници за прво и дигитални за четврто одделение.
 За првпат се изработени и учебници и на Брајово писмо и во аудио формат за ученици со проблеми со видот и тие учебници се навремено во училиштата.
 Промени има и во начинот на реализација на часовите. Реформите обезбедија добро опремени училишта со нагледни средства, со интерактивни табли и таблет компјутери за учениците од социјално ранливите семејства.
 За СДСМ и Владата што ја предводи, образованието е еден од врвните приоритети. За четири години изградени и реконструирани се 80 училишта, платите во основното и средното образование ги зголемивме за над 21 отсто, а со Колективниот договор, платите во високото образование ги зголемивме за 10 отсто.
 Преку одговорен пристап продолжуваме да инвестираме во образованието, да инвестираме во иднината на нашата држава.

AnimeBee | Watch Anime Online | English Sub & Dub Anime Free

WCOStream: Hidamari Sketch: Sae Hiro Sotsugyou-hen anime episode 2 online free at https://wcostream.cc mickey and the roadster racers wcostream

4Anime: Silent Möbius: The Motion Picture anime episode Full online free at https://4anime.biz 4anime website

Captain Tsubasa: Ayaushi! Zen Nihon Jr. (https://animedao.nl/m/wlmE) Episode Full

Vinhcuu dongnai: http://vinhcuu.dongnai.gov.vn/Lists/Hi%20p/DispForm.aspx?ID=6977

Tldrlegal: https://tldrlegal.com/users/gogoanimelol