Економија

Народна Банка: Годишен раст од 7,8% на вкупните депозити и од 8,3% на вкупната кредитна поддршка во декември 2021

Вкупните депозити во декември, на годишна основа, се повисоки за 7,8%, при раст кај двата сектора, поизразен кај секторот домаќинства.

На годишно ниво, вкупните кредити, во ноември, бележат раст од 8,3%, при зголемено кредитирање кај двата сектора – со поголем придонес од корпоративниот сектор.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на следната врска: https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2021/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2021_dekemvri_mk.pdf

 

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Episode 5

free anime online AnimeFreak My Hero Academia Season 5 (Dub)

Ranking of Kings Episode 9

anime websites Ranking of Kings

animes online One Piece