September 30, 2020 06:54
Свет

Нападната претседателската резиденција во Могадишу, убиени три лица

Најмалку петмина вооружени лица денеска ги нападнаа чуварите на претседателската палата во Могадишу, во обид за заземање на комплексот, изјави полицаец од Сомалија.

ната на оган продолжи во околината“, изјави капетанот Мохамед Хусеин. Двајца од напаѓачите побегнале.