September 15, 2019 08:06
Македонија

Наместо лицемерно да зборува за одговорност, ВМРО-ДПМНЕ да ги повика пратениците кои се обвинети да поднесат оставка

ВМРО-ДПМНЕ партијата симбол на криминал, корупција и злоупотреби нема никаков кредибилитет да зборува за лична и морална одговорност.

Павле Богоевски покажа висока морална одговорност пред граѓаните, вредност што за ВМРО-ДПМНЕ е непозната.

Оставката на пратеникот Богоевски од морални причини отвори едно значајно прашање: Дали пратениците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ кои се обвинети во судски процеси ќе покажат морална одговорност и ќе поднесат оставка од функцијата пратеник во Собранието на Република Северна Македонија?

Наместо лицемерно да зборуваат за чест и морал, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ треба да престанат да го штитат криминалот на Никола Груевски, нивниот почесен претседател во бегство и да гласаат ЗА одземање на неговиот мандат а оние против кои се водат судски предмети да се повлечат од нивните функции.

Нови вести

Колевски: В понеделник прекинува мандатот и на другите обвионители во СЈО

zane

Разрешена специјалната јавна обвинителка Катица Јанева

zane

Спасовски: Севкупно валоризирање на професионалниот статус на полициските службеници останува висок приоритет за МВР

zane