Македонија

Намален водостојот на Охридското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Со тоа водостојот на Охридското Езеро е за 25 сантиметри понизок од просекот за април, а за 1,52 метри пониско од просечното е и нивото на Преспанското Езеро, но сепак за 14 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум. Единствено Дојранското Езеро има повисок водостој од повеќегодишниот просек за овој месец и тоа за 2,83 метри.

Понизок водостој од просечниот имаат и речиси сите реки во земјава и најчесто е ист или благо зголемен во споредба со вчера.

AnimeHeaven my anime heaven: Watch Naruto: Shippuden (Dub) Episode 470 (https://animeheaven.pro/m/5j7D/ep-470)

WCOStream we bare bears wcostream: The Seven Deadly Sins (https://wcostream.cc/m/7Y8) Episode 24