September 20, 2021 22:27
Македонија

Намален водостојот на Дојранското и Преспанското Езеро

За по еден сантиметар е намален водостојот на Дојранското и Преспанското Езеро, а нивото на Охридското Езеро е исто како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

И покрај тоа, водостојот на Дојранското Езеро е за 2,6 метри повисок од повеќегодишниот просек за јули, додека нивоата на другите две природни езера се пониски од просечните и тоа за 13 сантиметри кај Охридското и за 1,74 метри кај Преспанското Езеро.

Пониски од просечните се и водостоите на речиси сите реки во земјава. Исклучок се Вардар на мерното место кај Јегуновце, Струмица кај Сушево и Црна Река кај Новаци каде нивото е малку повисоко од просечното.

AniWatch: Doraemon the Movie 2019: Chronicle of the Moon Exploration anime episode Full online free at https://aniwatch.pro watch animes

AnimeBee Watch anime online, English anime online HD

AnimeFLV - Ver Anime, Ver Anime Online Sub Español en HD

Monster Musume: Everyday Life with Monster Girls OVA (Dub) Episode 2

Themepalace: https://themepalace.com/users/animefreakws/

Player: https://player.me/gogoanimebe/about