January 23, 2020 05:46
Македонија

Намален водостојот на Дојранското Езеро

Водостојот на Дојранското Езеро е за еден сантиметар понизок од вчера, додека кај Охридското и Преспанското е ист како вчерашниот, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Кај Охирдското и Преспанското Езеро нивото е пониско од вообичаеното и тоа за четри сантиметри кај Охридското и за 49 сантиметри кај Преспанското, а кај Дојранското Езеро е повисоко за 2,71 метар од повеќе годишниот просек за декември.

Понизок од просечниот за овој период од годината е и водостојот на сите реки во земјава.

Нови вести

Потпретседателот Петров од трибината Агенда 20-24 : Потребно e сите заеднички да го создадеме македонскиот “green deal”

Filip

О2 иницијатива: Милионските суми што ги контролира екомафијата ја одложија забраната за увоз на отпад

Filip

Изгласан Законот за младински додаток: Младите до 23 години ќе добиваат по 3.000 денари за работа во производство

Filip