October 20, 2020 05:33
Македонија

Над 4.300 лица ковид 19 го прележале без симптоми

Една четвртина, или 4.321 од дијагностицираните лица со вирусот ковид-19 немаат симптоми. Според податоците на Институтот за јавно здравје најчестиот симптом е температура, која ја имале 65,6 од заразените. 42,9 проценти почувствувале малаксаност, 38,6 отсто кашлица, 15,4 проценти главоболка, 14,9 болка во грлото, ослабено чувство на мирис или вкус се јавиле кај 11,7 проценти од заразените.