January 16, 2019 01:11
Економија

Над 13 милијарди денари ќе се инвестираат за нови патишта

Денеска, Владата ја усвои информацијата за Годишната програма за изградба, реконструкција, рехабилитација, одржување и заштита на државните патишта за 2019 година. Според неа, Јавното претпријатие за државни патишта годинава ќе потроши средства за инвестиции во вкупна вредност од над 13 милијарди денари, од кои речиси 3 милијарди се сопствени средства на претпријатието.

Related posts

Смена на врвот на најбарани скапоцени метали-паладиумот поскап од златото

Igor

ССК на средба со Мицкоски: Структурните економски реформи да бидат приоритет

Valentina

УЈП со двоцифрена стапка на пораст во наплата на приходите – одбележан Денот на даночните работници

Valentina