November 28, 2020 18:25
Свет

Над 10 милиони заразени со Ковид-19 во Европа

Повеќе од 10 милиони случаи на заразени со новиот коронавирус се регистрирани во Европа откако првпат го погоди континентот на почетокот на годината, според здравствените власти.

Регионот, со 52 земји, сега е трет најпогоден во светот по Јужна Америка и Карибите со 11,2 милиони случаи и Азија со 10,5 милиони.

Во однос на смртните случаи, во Европа има 275.000 жртви – зад Јужна Америка и Карибите, кои имаат 275.000, но пред САД и Канада со 239.000.