December 6, 2022 02:49
Македонија

Муцунски од Битола: Градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ со чесна работа успеваат да го реализираат ветеното и покрај тоа што владата им ги намалува буџетските трансфери

Интегрален текст од изјава на Тимчо Муцунски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ и градоначалник на општина Аеродром

Задоволство е да се биде денес во Битола, град со значајна историја за нашата држава, но и град којшто има динамична општинска администрација предводена од градоначалникот Коњановски кој го реализира тоа што го вети во текот на кампањата која заврши пред 6 месеци.

Градоначалникот тоа го спомна, сите градоначалници ширум државата имаат сериозни предизвици, поврзани со цената на електричната енергија и другите расходи кои се појавуваат како резултат на глобалната економска и финансиска криза. Истовремено не само што нема поддршка од владата, туку сме сведоци на постојано намалување на буџетските трансфери кои следуваат на општината, посебно поврзани со образованието и градинките, но сепак се реализира тоа што се ветува. Што значи разликата е дека чесно се управува со општините и се работи наменски да се реализираат капиталните инвестиции кои се ветени.

Задоволство е да се види развојот на кој сведочиме во Битола. Тоа што го слушаме од граѓаните е дека конечно Битола има градоначалник кој постојано комуницира со граѓаните, има отворен слух за нивните проблеми и во таа насока верувам дека во следните 3 и пол години Битола ќе го добие заслуженото внимание.