September 20, 2021 22:37
Македонија

МТСП ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат препораките од Министерството за здравство, за заштита на здравјето 

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат препораките од Министерството за здравство, за заштита на здравјето и превенирање на последиците од топлотните бранови кои следуваат.

Целата територија на нашата држава ќе биде зафатена со температури од портокалова (алертна) фаза  во текот на следните денови , почнувајќи од четврток 29.07. до 01.08.2021 година.

Општите мерки кои треба да се почитуваат се следниве:

1. Ослободување од работните обврски на најранливите групи на населението, како што се бремените жени и лицата на возраст над 60 години.

2. Во установите за згрижување на децата (градинки) да не практикуваат физичка активност и да не ги изнесуваат децата на отворено во периодот од 11 до 17 часот.

3. Единиците на локалната самоуправа, Црвениот крст и Центрите за социјални работи во регионите зафатени со топлотниот бран да имаат поактивен пристап и да пружат помош на осамени стари изнемоштени лица и бездомници.

4. Со оглед на фактот дека одредени ризични производни и технолошки процеси може да претставуваат дополнителен ризик по здравјето на изложените работници, се потсетуваат работодавачи  на обврската за почитување на законските прописи од оваа област.

Terraformars Episode 13

TwistMoe: Ojisan and Marshmallow anime episode 13 online free at https://twistmoe.net gogoanime

Website https://animeflv.uk: Watch Akame ga Kill! animeflv Episode 24 dubbed anime

GoGoAnime: Gintama.: Silver Soul Arc - Second Half War anime episode 14 online free at https://gogoanime.be gogoanime haikyuu to the top

Kenhsinhvien: https://kenhsinhvien.vn/wall/animefreakws.1087747/#about

Knowyourmeme: https://knowyourmeme.com/users/gogoanimebe