Балкан

Морнар од Хрватска кој изчезнал пред 30 години е пронајден жив во Шпанија

Морнарот Петар Марчинко од местото Чепикуќе во близина на Дубровник, кој исчезнал пред 30 години, деновиве е пронајден во Шпанија, каде што живеел сите овие години. Според порталот Дулист, полицијата го известила семејството на пронајдениот Марчинко, по што тој бил и избришан од регистарот на исчезнати лица.

Јавноста сѐ уште не ја знае причината за неговото мистериозно заминување во Шпанија пред 30 години и зошто никогаш не контактирал со семејството, пишува Вечерњи лист.

Последната информација за него била во април 1992 година, кога како 39-годишен се симнал од бродот „Дубровник“ во шпанскиот град Хихон, по што му се губи трагата. 30 години подоцна, полицијата добила потврда од меѓународни институции со кои соработувала, дека при проверка на документи кои неодамна се појавиле, го има и неговото име. По деталната проверка, Марчинко е пронајден жив во Шпанија.

Според зборовите на еден од неговите некогашни соседи во Чепикуќе, Петар требало да се качи на брод за Канада за да оди кај својот брат, но поради некоја причина изгледа не го сторил тоа, туку се симнал во Шпанија.

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch SK8 the Infinity (Dub)

free anime online Attack on Titan Season 2

stream anime online AniWatch Death Note (Dub)

AniWatch JUJUTSU KAISEN (Dub)

AniWatch SK8 the Infinity (Dub) Episode 7