January 20, 2022 15:19
Свет Спорт

Морисон за поништувањето на австралиската виза на Ѓоковиќ

Австралискиот премиер Скот Морисон ја поврза одлуката за визата на Новак Ѓоковиќ со „силните политики за заштита на границите” на Австралија кои ги „чуваа Австралијците безбедни” за време на пандемијата.

– Разбирам дека по внимателно разгледување, преземени се активности од страна на министерот за имиграција за укинување на визата на господин Ѓоковиќ поради здравствени причини и со цел одржување на редот, врз основа на тоа дека тоа било во јавен интерес, рече Морисон.

Тој додаде дека „пандемијата беше неверојатно тешка за секој Австралиец, но ние останавме заедно и спасивме животи”.

– Австралијците направија многу жртви за време на оваа пандемија и со право очекуваат дека резултатот од тие жртви ќе биде заштитен, рече Морисон и додаде дека земјата постигнала една од најниските стапки на смртност, остана една од најсилните економии и е меѓу земјите со највисока стапка на вакцинација во светот.

– Нашите силни политики за заштита на границите ги одржаа Австралијците безбедни, пред Ковид и сега за време на пандемијата. Поради очекуваните тековни правни постапки, нема да давам дополнителни коментари, заклучи Морисон.

Австралискиот министер за имиграција Алекс Хок денеска го искористи неговото овластување согласно Законот за имиграција и ја поништи визата на српскиот тенисер.

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

animeheaven app How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

online anime Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

AnimeHeaven Gintama Episode 192

AnimeHeaven Redo of Healer

animeheaven app Tokyo Revengers (Dub)