April 6, 2020 23:58
Македонија

Мијалков: Ако потврди Апелација ќе одам во затвор

По изрекување на пресудата со која беше осуден на 3 години затвор во случајот „Титаник 2“, како и образложението на обвинителката Фатиме Фетаи дека ќе избега, Сашо Мијалков рече дека тврдењето дека постои опасност од бегство е шпекулација и дека не е поткрепено со докази или аргумент.

-Чув дека се појавиле околности кои навестиле дека ќе бегам. Сакам да кажам дека ваквото тврдење без аргументи  се само шпекулации. Ако се осврнемена ретроспекивно ќе кажам дека наративот на моето одмесување со ниеден гест не со помислил да направам такво несшто. Неколупаги кажав дека со бегање проблемите не се решаават. Стилот на моето живеење не е бегање. И ако овааа пресуда ја потврди апелацијаа ќе ја одлежам казната, рече Мијалков.