June 26, 2022 23:29
Македонија

Мицкоски: Проектите кои се прават не се на партиите, туку се за народот, тоа е разликата помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, тие крадат, ние градиме и му служиме на народот

Интегрален текст од изјава на Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Продолжуваме со теренските активности, продолжуваме да создаваме вредности за граѓаните. Тоа што го ветивме во кампањата за локалните избори продолжуваме да го реализираме, овде во Аеродром, Тимчо заедно со својот тим продолжуваат да испорачуваат за жителите на Аеродром и на Скопје.

Еден исклучително значаен проект бидејќи се подобрува комфорот и условите за следење на настава на најмладите на децата што е многу важно, бидејќи тие се темелот и основата на едно општество. И како што самиот градоначалник кажа моментално капацитетот на училиштето веќе е премал, бидејќи се доведуваме до една ситуација каде што не само првата и втората смена, можеби и трета смена ќе биде премалку за да бидат задоволени потребите на жителите овде.

И токму од тие причини е направен овој градежен зафат и ќе се продолжи со реновирање и проширување на капацитетите и мислам дека тоа е добро.

Добро е да се покаже дека во оваа држава има луѓе и политичари ки што мислат за доброто на граѓаните и кои што работат за доброто на граѓаните, за разлика од политичари кои што мислат само на власт, фотелји, криминал, корупција и личен комодитет, а не и за доброто на граѓаните.

Претпоставувам, повторно ќе кажам дека после денешниот настан повторно од СДСМ во нивен познат стил ќе речат, еве го Мицкоски промовира проекти на СДСМ. Но, јас ја користам оваа прилика од скопски Аеродром да кажам дека тоа не се проекти ниту на СДСМ, ниту се проекти на ВМРО-ДПМНЕ, туку тоа се проекти на граѓаните.

И тоа се проекти кои што граѓаните ги платиле со свои средства преку буџетите на општините за да се реализираат. Разликата е во тоа што овој градоначалник и овој тим, и ВМРО-ДПМНЕ наместо да крадат, градат. Тоа е разликата. За разлика од овие од власта кои што најмили им се тендерите и договорите во четири очи.

Тоа е големата разлика за која ја сум убеден дека граѓаните на следните предвремени парламентарни избори ќе ја направат. И повторно ја користам оваа прилика да кажам дека ниту еден проект кој што ние го реализираме и кој што ќе го реализираме во иднина, не е ниту на СДСМ, ниту на ВМРО-ДПМНЕ, ниту на било која друга политичка опција, туку тој проект е на вас граѓаните.

А ние сме избрани од вас, за вас да ви служиме, и да го реализираме тоа што вас ви е потребно и тоа кое што сме го ветиле пред вас, граѓаните. Тоа е разликата помеѓу нас и СДСМ кои што се навикнати на едни времиња кога се крадеше народот и се присвојуваше од еден тесен круг на луѓе, ние сме народна партија и работиме исклучиво само за интересите на народот и граѓаните.

go88 game bài đại gia kéo go88 go88 hỗ trợ

sunwin apk ios