September 20, 2021 21:41
Македонија

Мицкоски – Оријан: Недостатокот на соодветна борба против корупцијата е причинaта поради која Македонија не привлекува странски инвестиции

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, придружуван од Меѓународниот секретар Тимчо Муцунски, денес оствари проштална средба со Дан Оријан – нерезидентен Амбасадор на Израел во Македонија.

Мицкоски и Оријан разговараа за потребата од дополнително подобрување на билатералните односи помеѓу двете земји преку конкретни проекти. Истовремено, Мицкоски се заблагодари за поддршката што ја дава Израел на Македонија од својата независност.

Мицкоски го информираше Оријан за внатрешно политичката состојба во Македонија, нагласувајќи дека недостатокот на соодветна борба против корупцијата е една од клучните причини поради кои Македонија не привлекува доволно странски директни инвестиции. Во таа насока Мицкоски ја истакна заложбата на ВМРО-ДПМНЕ за создавање на добро деловно окружување преку систематски реформи.

Watch Kabaneri of the Iron Fortress (Dub) Episode 12

Watch Planet With Episode 12

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real

AnimeFLV Watch anime online, English anime online HD

Bakespace: https://www.bakespace.com/members/profile/animefreakws/1243711/

Hashatit: https://www.hashatit.com/833642