December 5, 2022 23:31
Македонија

Мицкоски не направи ниту една хидроцентрала за државата, но затоа си направи за себе

Реакција на изнесени ставови на Христијан Мицкоски

Како директор на ЕСМ Христијан Мицкоски во својот мандат не направи ниту една нова хидроцентрала, ниту еден нов енергетски капацитет, а добивката тогашен ЕЛЕМ ја трошеше на финансирање рајски градини.

Но затоа, Мицкоски во периодот додека беше советник за енергетика во Владата си направи своја хидроцентрала, додека цената на струјата ја зголеми двојно, без да има никаква светска економска или енергетска криза.

Мицкоски од државата добил 33 илјади метри квадратни, а денеска не ја дава струјата на граѓаните, во време на најголема светска енергетска криза кога секој енергетски капацитет е од суштинска важност.

Срамно е Мицкоски да прави споредба на периоди на нормално функционирање на светот и период на постпандемија, на енергетска и економска криза која го тресе целиот свет.

Ако толку е загрижен за состојбата со енергетиката, Мицкоски нека ја даде струјата на граѓаните и нека ги повика пратениците да се откажат од блокадите на важни закони во Собранието.