December 9, 2022 14:09
Македонија

Мицкоски најавената конструктивност да ја покаже во Собрание, потребна е работа, за дебати има време

Потребна е работа а за дебатирања има време.
Граѓаните очекуваат работа и резултати.
Наместо празни зборови, Христијан Мицкоски најавената конструктивност треба да ја покаже внтрае во Собранието
Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се откажат од блокадите и деструкциите, да бидат усвоени Законот за енергетика, Законот за нафта и нафтени деривати и уште над 50 други законски решенија.
Државата и сите наши граѓани имаат потреба од единство и заедничко делување, во однос на соочување со предизвиците од глобалната енергетска и економска криза, но и за стратешките интереси на земјата и поефикасно спроведување на преговорите за членство во ЕУ.
Што се однесува до предлозите на Мицкоски за енергетиката тие досега се само обичен сублимат на изјавите на претседателот на СДСМ и премиер, Димитар Ковачевски.