October 21, 2021 16:07
Балкан

Министерството за здравство на Грција подготвува амандман за набавка на моноклонални антитела за пилотски третман против Ковид-19

Министерството за здравство на Грција подготвува амандман што ќе ги дефинира точните услови за снабдување и примена на терапијата против Ковид-19 со моноклонални антитела, соопштија денеска портпаролот на грчката Влада Јанис Иконому и министерот за здравство на Грција Танос Плеврис.

-Третманите со моноклонални антитела против Ковид-19, поради тоа што немаат добиено одобрување од надлежните органи и нивната достапност е ограничена, во Националниот здравствен систем ќе бидат достапни како пилотска процедура, веднаш откако ќе бидат препорачани врз основа на меѓународни правила, рече Плеврис.

Објасни дека Министерството за здравство уште од февруари учествува во европскиот механизам за заедничка набавка на моноклонални антитела и ги очекувале резултатите од клиничките испитувања што беа објавени во август, според кои конкретната терапија е ефикасна и во борбата со мутациите и додаде дека оваа терапија во Грција „мора да биде достапна под строги и специфични услови”.

На денешниот редовен брифинг со новинарите, портпаролот на грчката Влада Јанис Иконому објасни дека „неодамна, вчера или завчера Европската организација ја одобри употребата на моноклонални антитела”, а Министерството за здравство подготвува амандман што на Грција ќе ѝ овозможи набавка на оваа терапија.

WCOStream: Circlet Princess anime episode 12 online free at https://wcostream.cc ben 10 alien force wcostream

Makoto-chan (https://animetv.cc/m/dERK) Episode Full

My Little Pony: Friendship Is Magic Season 4 (Dub) Episode 26

Alps Monogatari: Watashi no Annette (https://animedao.nl/m/wpjY) Episode 48

Doyoubuzz: https://www.doyoubuzz.com/kiss-anime

Snupps: https://www.snupps.com/gogoanimebe