December 5, 2022 08:52
Македонија

Министерот Сали во посета на Клиника за пулмологија

 Министерот за здравство Беким Сали денеска ќе ја посети Универзитетската клиника за пулмологија, по повод обезбедена нова медицинска опрема – кислородни концентратори.
Опремата, како што соопшти Министерството за здравство, е обезбедена со поддршка од Islamic Relief USA, и локалниот партнер на проектот „Калири и Миресисе” – „Класје на добрината”.