August 15, 2022 17:40
Македонија

Милошоски до Османи: Нема потреба од два збора, ниту правдање со загради, доволна е оставка!

Нема потреба ниту од два збора, ниту има потреба од правдање со загради. Еден збор е доволен. Оставка, му порача Антонио Милошоски, поранешен министар за надворешни работи на актулениот министер Бујар Осамни.

Според Османи, два збора стојат помеѓу успехот и неуспехот на Европската Унија во регионот. Зборот „протокол“ во рамката, како парадигма на историските прашања, и зборот „отворање“ во параграф шест од заклучоците на советот. И двата збора не се во францускиот предлог како финални решенија туку се ставени (дел од нив и во заграда) како прашања за кои не може да се постигне согласност поради позицијата на Република Бугарија, пишува Османи за францускиот предлог.

Премиерот Ковачевски и министерот Османи се двајцата актери на кои им се случи најголемиот дипломатски дебакл, после оној со Лисабонската декларација. Македонија 🇲🇰 доби непринципиелен и понижувачки предлог за преговарачка рамка, преполн со наметнати билатерални прашања и со поглед во минатото. Факт е дека во обликувањето на овој документ активно учествувале и Ковачевски и Османи, иако тоа го криеа од јавноста. Затоа нема потреба ниту од два збора, ниту има потреба од правдање со загради. Еден збор е доволен. Оставка, пишува Милошоски.

sunwin

sunwin

tải sunwin

sunwin web sunwin web sunwin club

sunwin tài xỉu sunwin apk sunwin.apk mới nhất